Het ontstaan
Hoe de Lan-ZoNe is begonnen?
Eerst even voorstellen, mijn naam is Boyd Meyer ik ben lid van de computer vereniging ASCII groep.

Samen met een collega die ook lid is van de ASCII groep waren we al bezig om met een UTP crosskabel multiplayer games te spelen. Tot dat ik het idee opperde om eens een lan party te organiseren, beiden hadden geen hub's en geen idee hoe we dit moesten realiseren het was alleen maar een kreet die ik in de ruimte slingerde. Een van de andere leden, die systeembeheerder is bij de haagse ziekenhuisen kon wel aan een hubje komen. Nou dit was dus een gestackte hub eenheid gezamelijk goed voor 48 poorten van 3com. Lag ergens op een plank :-)))

Via een newsgroep vraag over de betekenis van de kleuren van "netgraph" van Quake2 kwam ik in contact met LOVI die wel een lan server onder linux kon mee nemen samen met een aantal andere gamers.

Nu nog een zaal
De ASCII groep krijgt bij de pc-discount beursen in den haag e.o. een kraam om de club te promoten.Dus even gebeld of ik een extra kraam kon krijgen, "zet dit maar op een fax" was het antwoord. Op mijn fax kreeg ik antwoord, heb je genoeg aan het kleine zaaltje in het sportzaal complex brasserskade?Na deze geslaagde test toch eens denken over het vervolg, eens bij een buurthuis in mijn buurt vragen. "Tja eerst moet dit door de buurt commissie goedgekeurd worden". En ja we mochten het eens "proberen". Op de compu'club kon een lid aan een 3Com 100/10base-t switch komen. Tja als het voor een goed prijsje te koop is, Ok! De ASCII groep Schoot voor met een afgesproken payofftime van een jaar. De lan-party kon beginnen